Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνειδητές επιλογές

7 comments
Οι βασικές πολιτικές επιλογές πολύ σπάνια είναι μια εύκολη υπόθεση.
Σήμερα, είτε το θέλουμε είτε όχι, η χώρα μας βρίσκεται στο πιο δύσκολο σταυροδρόμι της μεταπολιτευτικής ιστορίας της.

Τα επτά κόμματα «της καταστροφής» και οι δύο αμετανόητοι πρώην «μεγάλοι» ζητούν την ψήφο των Ελλήνων!

Αλλά για τις φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις το ζητούμενο των ερχόμενων εκλογών είναι σαφές: θέλουμε μιαν ανοιχτή Ελλάδα.
Μια δημιουργική χώρα με μικρό, διαφανές και αποτελεσματικό, κράτος. Κράτος αρωγό, όχι εμπόδιο στη δημιουργικότητα.
Θέλουμε οικονομία της αγοράς, της δημιουργικότητας και της εξέλιξης, όχι την Ελλάδα της παρακμής, του κρατισμού και της ανέξοδης «ψευτοκοινωνικής» ρητορικής.

Η Δημοκρατική Συμμαχία με την πολιτική της έδειξε τους τελευταίους μήνες ότι μπορεί να δρα ως υπεύθυνη και ενσυνείδητα φιλελεύθερη πολιτική δύναμη, με προτάσεις που ταράζουν τα νερά στην Ελλάδα και με απίστευτα υψηλό κύρος και επιτυχίες στη Ευρώπη. Επιπλέον, όχι μόνον δεν απέφυγε αλλά και αποδέχθηκε το κόστος να σταθεί σταθερά απέναντι στην ευκολία του λαϊκισμού και να προτείνει ενεργώς φιλελεύθερες λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και των συνεπειών της. Ευτυχώς, ο χώρος του πολιτικού διαλόγου δεν έχει ακόμη παραδοθεί πλήρως στους κομματικούς μηχανισμούς της μικροπολιτικής. Αυτή η μείζων φιλελεύθερη προσπάθεια δεν μπορεί να μείνει χωρίς τη στήριξή μας.

Η φιλελεύθερη παράδοση, αναπόσπαστο μέρος της οποίας είναι και η Δημοκρατική Συμμαχία, είναι και παράδοση προσωπικής πολιτικής ευθύνης. Δεν μπορούμε λοιπόν να επιτρέψουμε σε ασυγχώρητες ματαιοδοξίες ατόμων με διαχρονικά ευμετάβλητες προσωπικές στρατηγικές να σταθούν εμπόδιο στο μέλλον του μικρού αλλά εξόχως δυναμικού φιλελεύθερου χώρου μας. Έχουμε σήμερα τη μοναδική ευκαιρία να αποτελέσουμε τον συνδετικό κρίκο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου και να αντισταθούμε στις φωνές των ολοένα και πιο ισχυρών άκρων. Η δε κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί να μην παρασυρθούμε από λογικές υπεραπλούστευσης και από την ευκολία του πολιτικού περιθωρίου. Να μην επηρεαστούμε από φιλίες, συμπάθειες ή αντιπάθειες. Αυτά, την ύστατη ετούτη ώρα, είναι απλώς μια πολυτέλεια του χθες.

Τώρα είναι η ώρα των συνειδητών επιλογών.

Εμείς, ως φιλελεύθεροι πολίτες, πιστεύουμε ότι δεν δικαιολογούνται άλλες χαμένες ευκαιρίες. Δεν δικαιολογούνται, ακόμα περισσότερο, κινήσεις - και ιδίως προσωπικές επιλογές και στρατηγικές - που αντικειμενικά ενισχύουν τις δυνάμεις της συντήρησης κάθε μορφής και κατηγορίας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία αξίζει την υποστήριξή μας και την έχει.

Είναι δε η μόνη που ιδεολογικά, αλλά και αντικειμενικά, μπορεί να σπάσει το φράγμα του εκλογικού νόμου και να φέρει την αλλαγή στην επόμενη Βουλή, με μια καίρια παρουσία στην καρδιά του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού.
Καλούμε όλες τις φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις να την στηρίξουν με όλη τους τη δύναμη.

Αποτελεί τη μόνη μας ελπίδα.

Φώτης  Περλικός, τ. πρόεδρος Φιλελεύθερης Συμμαχίας
Γιώργος Σαρηγιαννίδης, τ. πρόεδρος Φιλελεύθερης Συμμαχίας
Δημήτρης Σκάλκος, δ/ντης Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών

7 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ σας για το συνεργατική νοοτροπία.

Ανώνυμος είπε...

διορθώνω: τη αντί για το. Είναι δύσκολο το spelling σε κινητό.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο Βαλλιανάτος μόνος ή τελικά όπως προέκυψε παρέα με το Μάνο δε σας κάνουν και παρατήσατε το κόμμα σας; Ποιός θα αγκαλιάσει τους Μακεδόνες, τους Τούρκους, τους Βλάχους, τους Αλβανούς και όλες τις καταπιεσμένες μειονότητες της χώρας; Η Μπακογιάννη;

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

Κάνετε λάθος κύριε. Η αποχώρησή μου από τη ΦΣ έγινε ένα χρόνο πριν αναλάβει ο Γρηγόρης. Ο οποίος είναι και εξαιρετικός στο ρόλο του.

Ανώνυμος είπε...

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης μούγκα στη στρούγκα όμως: Θα αγκαλιάσει η Μπακογιάννη τους υπόδουλους Μακεδόνες; Θα βάλει συντονίστρια Δ. Μακεδονίας μια Ευγενία να ακούει Grci Katili και να φτιάχνεται; Θα χορέψετε όλοι παρέα κανένα Begajte Grci στα πλαίσια της στήριξης των μειονοτήτων;

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

Αντιλαμβάνομαι το σαρκαστικό χαρακτήρα της ερώτησης, αλλά δεν κατανοώ το περιεχόμενό της δυστυχώς.

Αν περιμένετε πάντως να χορέψω φολκλόρ, για οποιονδήποτε λόγο, θα περιμένετε πάρα πολύ.
Αν με ρωτάτε αν θα επιμείνω στη στήριξη των όποιων μειονοτήτων, σας απαντώ με ευκολία πως δεν έχω άλλη επιλογή.

Ανώνυμος είπε...

Έξυπνος έισαστε κ. Σαρηγιαννίδη, μην προσποιείστε τον χαζό. Φύγατε από το ένα κόμμα στο οποίο η παρέα σας έβαλε σε θεσμική θέση συντονίστριας Δ. Μακεδονίας μια μειονοτική εθνικίστρια του πιο φανατισμένου είδους (και τη στείλατε να εκπροσωπήσει το κόμμα και σε συνέδρια). Δεν αμφιβάλλω λοιπόν καθόλου για το πόσο νώθετε την ανάγκη να στηρίξετε όσους δηλώνουν πως ζουν υπό ελληνική κατοχή. Το θέμα είναι κατά πόσον υπάρχει μια στο εκατομύριο αυτή την ιδιάζουσα ερμηνεία της στήριξης των μειονοτήτνω να την συμμεριστούνε η κ. Μπακογιάννη και ο μέσος οπαδός του κόμματος της. Όσο για τα φολκλόρ σας συστήνω να ψάξετε για τα τραγούδια που ανέφερα - η Ευγενία μπορεί να σας τα στείλει αν βαριέστε να τα βρείτε στο Youtube - θα σας αρέσουν πολύ.